Brian Howe – Circus Bar

Brian Howe - Circus BarBrian Howe was tien jaar lang de zanger van Bad Company. Als opvolger van Paul Rodgers, dus hij voerde een bij voorbaat verloren strijd. Dat lag niet alleen aan Howe, want Bad Company was vier jaar van het toneel verdwenen voordat Howe erbij kwam en het heilige vuur leek nog niet terug. Het eerste album met Howe, Fame and Fortune uit 1986, staat nog ergens bij me in een kast, maar het was een veel te braaf album en het heeft maar weinig in m’n cd-speler gezeten. De drie daaropvolgende albums deden het aanmerkelijk beter, maar dan toch vooral in de Verenigde Staten. Bij zijn tweede solo-album, het eerste in ruim tien jaar, is Howe duidelijk nog steeds op de Amerikaanse markt gericht. Het is een album vol poprock á la Rick Springfield. Maar waar Springfield er op zijn recente album een aantal echte uitschieters tussen had staan, is Circus Bar een album vol gedegen, maar o zo veilige songs. Tot de volumeknop wat hoger gaat in “If you want trouble”. Het is weliswaar geen klassieker-in-wording, maar voor het eerst heb je het gevoel dat er wat bezieling en passie in zit. Maar ja, dat is dan wel de elfde track op een totaal van veertien. Howe is nog steeds een uitstekende zanger, maar zonder goed materiaal blijft het middelmaat van vorige week dinsdag. In alle uitingen wordt Howe neergezet als ´Bad Company former lead singer Brian Howe´. Dit album gaat geen klapper worden, dus ik vrees dat die verwijzing ook in de toekomst nodig zal blijven.


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven