Gunslingers – Manifesto Zero

Gunslingers - Manifesto ZeroWanneer je een cd in je cd-speler slingert, op play drukt en vervolgens de cd als een denderende tien ton truck over je trommelvliezen dendert, dan is dat ten alle tijde een verrassende ervaring. In het geval van het Franse trio Gunslingers is dat bovendien een zeer plezante verrassing. De drie gaan met vol gewicht op de gaspedalen staan en knallen met een mix van psychedelische surf en stoner onder invloed van dezelfde drugs als The Butthole Surfers midjaren negentig door. Opzoek naar nuance, dan kun je beter opzij springen. Maar ben je net als ik opzoek naar voortdurende verrassing in muziek, dan is het verstandig om geheel onbevangen midden op de weg te gaan liggen en de dertig minuten brandend rubber over je borstkas te laten denderen. Vanaf de opener “The Spectre’s Sinister Commandment” tovert het trio een grootse glimlach op het gezicht. Met een vuist in de lucht en de andere hand bij de volumeknop (harder of rekening houden met de buren) sta je midden in de woonkamer. En als het half uur gepasseerd is, dan druk je gewoon opnieuw op play en vraagt het trio nogmaals over je heen te denderen. Dit is zoals elke aanvaring met een vrachtwagen zou moeten voelen, hard, overdonderend maar vooral ook zeer bevredigend.


mij=World In Sound / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.