Karnivool – Sound Awake

Karnivool - Sound AwakeIk heb net nog even gekeken op de nieuwspagina van de Tool-homepage. Voorlopig hoeven we niet te rekenen op nieuw werk, noch een tournee. Ook de A Perfect Circle-thuispagina zwijgt in alle boekdelen. Dan wordt het dus tijd om te zoeken naar alternatieven. En da’s geen makkie. Uiteindelijk kwam ik er voor uit in Australië. Bij Karnivool. Deze band blijkt in 2005 al gedebuteerd te zijn met het sterke Themata, maar dat is volledig langs mij heen gegaan. Dat kan ik van Sound Awake in ieder geval niet zeggen en wie een beetje houdt van muziek in de lijn van hiervoor genoemde bands van Maynard James Keehan en bijvoorbeeld dredg, doet er verstandig aan hetzelfde te doen. Sound Awake is namelijk een machtig avontuurlijke rockplaat. Gelijk in het sterke “Simple Boy” grijpt-ie me bij de strot. Na de openingsslagen op een xylofoon zuigt de vette bas van Jon Stockman samen met de bezwerende stem van Ian Kenny je weg uit je omgeving om je vervolgens een dik uur niet meer los te laten. Kenny laat daarin horen een bijzonder goede zanger te zijn. Check maar eens het acht minuten durende “New Day”, waarin hij excelleert. Het moet heerlijk zijn om zo’n zanger in de gelederen te hebben. Maar zo kunnen alle muzikanten in deze band volgens mij wel over elkaar denken. In de tweede helft van Sound Awake zoekt de band steeds verder het avontuurlijke pad op en wordt de cd almaar boeiender. Dit resulteert uiteindelijk in de lange (maar absoluut niet t� lang) tracks “Deadman” en “Change” die er nog een schepje bovenop doen. Maar tegen die tijd ben je er zelf ook wel achter dat Karnivool een erg goede band is.


mij=Columbia / Sony

9 reacties

  1. bas

    goedie tip! mooie plaat, maar ze moeten wellicht wel wat royalties aan tool gaan afdragen, want soms klinkt het gevaarlijk veel als een regelrechte kopie. niet erg hoor, want de laatste goed toolplaat is alweer van 2001.

  2. Joss

    geniale cd, trouwens @ bas, het kan natuurlijk ook gewoon zijn dat tool royalties aan karnivool moet betalen.. ook karnivool is al een hele poos terug opgericht, persoonlijk vind ik het meer in hetzelfde genre zitten, maar echt geen kopies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven