The Stilettos – Fuck It Rock It

The Stilettos - Fuck It Rock ItHet meer dan sympathieke Tocado-records liep een flinke knauw op toen platenbaas Leen Steen afgelopen najaar geript werd van zijn pinpas en heel sneaky ook van pincode. Het leegplunderen van de bankrekening betekende bijna het einde van het label. Dat zou doodzonde geweest zijn, want bij Tocado vinden een boel toffe Nederlandse bands onderdak. Een van hen zijn The Stilettos, een zooitje sympathieke rock ‘n rollers die hun wieg midden op de Bible Belt hadden staan. Ze zijn ondertussen toe aanbeland bij hun vierde album Fuck It, Rock It. Dat is een titel waar geen speld tussen te krijgen valt en precies weergeeft waar deze mannen voor staan: Kort, maar heftig. De dertien tracks denderen wederom als een rock-‘n-roll-stoomlocomotief door je huiskamer. Achter de knoppen bij de opnamen zat iemand die ik daar niet zo snel verwacht had: DNA, inderdaad de DJ van UDS-faam. Maar het heeft wel gewerkt. Al zal The Stilettos de niet-te-beteugelen energie van hun podiumprestatie (waarbij vooral zanger Armand uit zijn dak gaat) nooit helemaal op plaat vast kunnen leggen, Fuck It, Rock It is gezegend met een retestrakke energieke sound. Daarin is zelfs ruimte voor wat opzwepend saxofoonwerk (“Do you wanna do”), een jengelend soulvol orgel (“No Denying”) en een paar seconden handklap en mondharmonica (“Do It Again”). Inderdaad een paar seconden, want The Stilettos hebben namelijk enorme haast. Ze moeten namelijk zo snel mogelijk de tourbus in om de volgende ongure zaal onveilig te maken.


mij=Tocado / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven