Year Long Disaster – Black Magic: All Mysteries Revealed

Year Long Disaster - Black Magic: All Mysteries RevealedBijna twee jaar geleden werd ik heel blij van het debuut van Year Long Disaster. Ik ben er tot op de dag van vandaag blij mee, dus ik was er verguld mee dat ik het vervolg ook ter recensie kreeg. Zeker nu een van die andere retrorockbands, Wolfmother, een tweede album heeft uitgebracht dat op zijn best een redelijk vervolg genoemd kan worden. Zou Year Long Disaster ook moeite hebben om de belofte in te lossen? Ik kan u geruststellen, Black Magic: All Mysteries Revealed is weliswaar niet spectaculair anders dan het debuut, het heeft dezelfde klasse. Ook dezelfde invloeden trouwens, met Led Zeppelin voorop. Luister maar eens naar het semi-akoestische “Seven Swords”. Ik kan me amper voorstellen dat iemand daarbij niet aan Led Zeppelin zou denken. Het knappe van deze plaat is dat hard en zacht volstrekt in balans zijn en dat de moddervette riffs niet gebruikt worden om alles dicht te metselen. Hardrock, stoner en blues vechten niet om voorrang, maar vinden elkaar in Year Long Disaster. De fantastische stem van Daniel Davis maakt het geheel wederom helemaal af. Het wordt nu echt tijd om ze live te gaan bekijken. Voorlopig is de zaterdag van Paaspop de enige show in Nederland. Op naar Schijndel!


mij=Volcom / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top