Zeus – Say Us

zeus-say_us.jpgEen van de raarste hangouts van Nijmegen is cafè Allicht, dat ooit werd opgericht door muziekliefhebber en regelmatig File Under-bezoeker Sjaak. De huidige eigenaar en barman Kees, een prachtig prototype ouwe hippie, heeft er een hobby van gemaakt om demo’s op te nemen van beginnende bands die bij hem komen spelen. Maar ook willekeurige bezoekers kunnen er een instrument oppakken en meedoen aan jamsessies. Dan drumt een meisje bijvoorbeeld al 478 maten lang vrolijk hetzelfde, de bejaarde bassist doet ook maar wat, de skatemutsjongen achter de stagepiano deint wijdbeens mee met zijn eigen boogieloopjes en over dat alles heen lalt een dansende vieze kerel met een enorme bierbuik een tekstloze melodie door de microfoon, met een glas bier in zijn andere hand. Het is een ongeregeld zooitje en muzikaal gezien een totale puinhoop, maar het onbezorgde spelplezier straalt ervan af en iedereen heeft de grootste lol. De beste muzikale extase die er bestaat. En precies daaraan moet ik denken als ik de debuut-cd van de Canadese band Zeus hoor (bandlid Jason Collett speelt ook in Broken Social Scene). De honkytonk-piano mag lekker vals blijven klinken, de gitaarlicks trillen lekker folky, de koortjes schmieren en er lijkt niet eens zo lang over de liedjes nagedacht. Beetje Thrills, beetje Sloan, beetje Dears, alleen dan een stuk spontaner. De single is het allerleukst. Ik wou dat ik in zo’n band zat!


mij=Arts & Crafts / Bertus

8 reacties

  1. Stonehead

    Die band Zeus die in Zoetermeer speelt is een andere. Dat is een Amsterdamse stonerband die er net mee gaat stoppen (Jeroen van Koningsbrugge heeft het al druk zat met zijn andere, Nederlandstalige band Jurk die ook net een plaat uit heeft).

  2. Nou. Het klopt niet helemaal. Zeus stopt er tijdelijke mee. Een jaartje ofzo. De band heeft het druk met werk. en ook met familie. Ze schrijven ondertussen een derde cd. Dus als ze dan weer terug zijn. Knallen ze meteen de pan uit!

  3. Ben de drummer van ZEUS. Laatste bericht klopt deels. We nemen een pauze, we zijn niet gestopt. Maar we zijn niet bezig met schrijven, ook dat staat op pauze. We komen wel terug, maar wanneer weten we nog niet. Cheers!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven