Bobby Kingsize – Summer Is Leaving Town

Bobby Kingsize - Summer Is Leaving TownIk haat het als er een fout in mijn File Under-boekhouding zit. Je moet weten, dat als een release eenmaal afgevinkt staat als ‘done’ in de database, dan verdwijnt ‘ie gelijk compleet uit beeld bij alle spin-off (to do-lijstjes, releases met een concert in het verschiet etc.) die daaruit gegenereerd wordt. Heel vervelend als dit dan ook nog eens een Nederlandse release gebeurt, omdat ik vind dat die altijd een streepje voor hebben. Zo baalde ik dus gisteren toen ik bij het opruimen van de cd-kast de cd van Bobby Kingsize tegenkwam en me niet kon herinneren of ik een stukje geschreven had over hun acht tracks tellende EP Summer Is Leaving Town. Niet dus. Snel dat ding – wat boeit het mij verder dat’ie al een jaar oud is – in de cd-speler geschoven en de speakers eens flink laten gieren. Dat is namelijk waar deze EP heul goed geschikt voor is. Deze Utrechters gaan er vanaf seconde een vol in op deze EP en stoppen niet met rawken tot je oren tuten. In krap drieëntwintig minuten neemt Bobby Kingsize je mee op een classic ride. Openingsrit “Five To Twelve” heeft een fijn soort opgepompte Thin Lizzy-riff in zich waarover zanger Rutger Hoff Garciaans tekeer gaat. IJzersterke binnenkomer is dat. Verrassend is dat nota bene Gem-zanger Maurits Westerik in het volgende “All Night Long” komt buurten voor wat achterzang. Die associeer je toch niet gelijk met dit soort vuige rock uit het straatje van bijvoorbeeld Peter Pan Speedrock. Voor originaliteit hoef je in de rest van de zes tracks niet bij Bobby Kingsize aan te kloppen, maar voor een stevige dosis geweldige rawk ben je echter helemaal aan het juiste adres.


mij=Tear It Up / Suburban

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven