Chris and Thomas – Land Of Sea

Chris and Thomas - Land Of SeaEind jaren negentig van de vorige eeuw reden Chris Anderson en Thomas Hien in een busje door Groot-Brittannië met hun reizende kookshow ‘Cook Au Van’. Ze speelden muziek en kookten voor handenvol Britse beroemdheden en politici. Het busje bestond uit en was gevuld met allerlei gevonden voorwerpen, kunst en had een werkende bar. De muziek bleef echter trekken en Chris en Thomas stalden hun busje en keerden terug bij de muziek. Land of Sea is hun debuut. We horen een lekker Amerikaans klinkend duo, goed op elkaar ingespeeld en bij vlagen prachtig meerstemmig zingend. De banjo huilt zo nu en dan om de wegtrekkende winter en de bronstige bariton van Chris (of Thomas, geef toe, wat doet het ertoe) vult de steeds langer wordende voorjaarsavonden. Toch wringt hem ergens de schoen, namelijk bij de liedjes zelf. Die zijn niet goed. Het enige bekroonde liedje van de plaat, “Take These Thoughts”, is een voortstruikelend schetsje waarin zoals gezegd samenzang en spel dik voor elkaar zijn maar de luisteraar nauwelijks geboeid wordt. De artistieke armoe wordt aan het eind van de plaat – met het opgewekte “Horse In The Sky” – nog een beetje gered, maar dan ligt de achilleshiel van Chris and Thomas al gevaarlijk bloot.


mij=Defend Music / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven