From First To Last – Thrones To The Wolves

fFrom First To Last - Thrones To The WolvesFrom First To Last mocht in 2008 het Pinkpop-Festival openen. Waarschijnlijk was opper-programmeur Jan Smeets in een gemene valstrik van de platenmaatschappij getrapt. Hij mocht namelijk heus een leuke en grote band boeken van Universal, maar dan moest hij ook een kleinere band uit hun catalogus programmeren. Vast verkocht met de boodschap dat ze veel groter en bekender zouden gaan worden en dat hij dan kon zeggen dat ze alvast op Pinkpop stonden. Niet alleen Smeets geloofde in de grote doorbraak van de mannen, maar ook de getatoeëerde muzikanten zelf. Een zelfverzekerde ‘See you next year’ riep frontman Matt Good aan het einde van het concert. Momenteel heeft de band alweer hun vierde plaat Throne To The Wolves uitgebracht en zijn ze overgestapt naar een nieuwe platenmaatschappij. Er is goed nieuws voor de mensen van Universal die ze met veel moeite destijds op Pinkpop hadden gekregen, veel afgezaagder dan deze elf nummers gaat het echt niet worden. De Amerikanen zit momenteel bij Rise Records en een woordgrap zou eigenlijk te flauw en makkelijk zijn. Ook in thuisland staan ze trouwens slechts in voorprogramma’s van debuterende bands als Asking Alexandria. Het realiteit-muntje kan echt elk moment gaan vallen bij de From First To Last-leden.


mij=Rise / Ada / Rough Trade

4 Comments

  1. Om even wat discussie aan te wakkeren: op de interne FU-mailinglist reageerde een van onze schrijvers dat-ie het zelden zo oneens was met een recensie, en dat Thrones To the Wolves juist met gemak de beste plaat van deze band is (“sowieso duizend keer beter dan veel genregenoten”). Het hangt er maar net vanaf wat je insteek is, denk ik: als een post-hardcoreband melodie gaat zoeken is dat prima, maar als je het eindresultaat als de zoveelste kansloze emoband gaat beoordelen voegt het weer niets toe.
    Ben trouwens benieuwd hoe het FFTL vergaat nu een van hun zangers weg is.
    http://en.wikipedia.org/wiki/From_First_to_Last

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top