I Am Kloot – B

I Am Kloot - BI Am Kloot is zo’n band waarvoor ik, ondanks dat ze de laatste albums voor mijn gevoel ver onder hun kunnen gepresteerd hebben, sympathie blijf houden. Die sympathie is vooral gebaseerd op fijne liveconcerten die de band nog steeds wel geeft. Na het zwakke Play Moolah Rouge uit 2008 toerde band nog wel rustig door, maar op een echt nieuwe plaat laten John Bramwell en zijn mannen ons nog wachten. Gelukkig is er echter zoethoudertje B. Inderdaad is dat een verzamelaar van B-kantjes, een remix, alternative versions, demo’s en een live-opname. 28 stuks maar liefst over twee cd’s verdeeld. Het is een beetje een vreemde verzamelaar. Bijvoorbeeld doordat er maar zes songs opstaan die nog van voor I Am Kloot dateren. Deze bracht John Bramwell uit onder de naam Johnny Dangerously. Het talent druipt eraf. Daardoor vermindert B zeker ook niet de sympathie voor de band. Want naast die zes songs staan er ook fraaie liedjes op als “Titanic” en een verrassende remix van “God And Monsters (Two Lone Swordsmen Remix)”. Maar tegelijkertijd is de verzameling zo’n zooitje bij elkaar geraapt (waarom spreken van een Franse versie van “Twist”, als er per ongeluk een paar keer ‘Je T’aime’ langskomt in plaats van ‘I Love You’) dat ik me af ga vragen hoe deze band ooit nog weer met een album op de proppen kan komen dat niet in de schaduw staat van het nog steeds geweldige Natural History. Want de sterkste liedjes hier present zijn toch echt die van dat debuut en van de tweede titelloze (en al mindere) I Am Kloot-cd.


mij=Skinny Dog / PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven