jj – nº 3

jj - nº 3Waar wij het moeten doen met 3Js uit Volendam heeft Zweden 2 j’s. Een onmogelijke bandnaam natuurlijk, die dubbele kleine j, al heeft de reputatie van de band er wel voor gezorgd dat de eerste relevante link in Google niet al te ver meer onder JJFootwear en Johnson & Johnson hangt. De mysterieuze Zweden zijn nog maar net een jaar bezig, maar maakten met hun debuutsingle jj nº 1 en debuutalbum jj nº 2 vorig jaar grote indruk, zeker bij de ‘serieuze’ muziekpers. De droompop op het debuut van het duo werd zo goed ontvangen dat ze eind 2009 werden ingelijfd door het Amerikaanse label Secretly Canadian. Maar waar de meningen over het debuut unaniem positief waren, zijn de meningen over nº 3 sterk verdeeld. Het album duurt nog geen half uur, maar is wat mij betreft opnieuw fenomenaal. Vooral de zang op nummers als opener “My Life” en hoogtepunt “You Know” is prachtig. De begeleiding is soms wat te zweverig en licht, maar er is wel veel afwisseling in de instrumentatie, al komt het merendeel natuurlijk wel uit dezelfde (elektronische) kastjes. Het had trouwens geen kwaad gekund als de band wat langer in de studio aan de nummers had geknutseld. Bij sommige nummers bekroop me het idee dat een eerste idee of melodie direct in ProTools is gezet. Maar eigenlijk is deze spontaniteit misschien wel de grootste charme van deze derde van de twee j’s.


Mij=Secretly Canadian / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven