Pharaohs – We've Tried Nothing And We're All Out Of Ideas

pharaohs-we_tried_nothing.jpgAls je als piepjong indiebandje een strakke en frisse debuut-EP kan maken zoals Pharaohs dat doet met We’ve Tried Nothing And We’re All Out Of Ideas, dan zou je het misschien nog wel eens ver kunnen schoppen. Thuis in Engeland hebben ze al een lift gekregen van niemand minder dan BBC’s Steve Lamacq. De single “Squashed Against My Wall” werd door hem uitgeroepen tot plaat van de week. In ons land is het wachten op een wakkere 3FM-deejay die ze oppikt, want Pharaohs heeft alles in zich om door te breken. Het viertal maakt ongevaarlijke, maar bijzonder aanstekelijke indierock met een alternatief randje. En het is dat randje dat bij elk van de nummers nét even anders klinkt en de EP zo interessant maakt voor een groot publiek. Deze jongens schakelen soepeltjes van indiepop naar wiskundige noiserock naar Police-post-punk zodat liefhebbers van namen als Drive Like Jehu, Bloc Party, Pinback, Incubus en Foals hier prima aan hun trekken kunnen komen. Geen minuut is hetzelfde omdat de nummers vol zitten met breaks, riffjes, tempowisselingen, bruggetjes en crescendo’s. Dat maakt het spannend en afwisselend, maar zonder dat het te moeilijk of pretentieus wordt en dat maakt deze band verdraaid sterk. Eén dingetje zit me wel enigszins dwars: de zang. Pharaohs zingt op de meeste tracks zoals Blink 182 en al die andere honderdduizend Amerikaanse genregenoten dat doen: lange emo-noten, veelal meerstemmig gezongen met weinig dynamiek. Zo afwisselend en spannend als de muziek is, zo eenvormig kan de zang worden. Jammer, maar voordat dit echt storend wordt zijn de zeven nummers van deze overigens perfect geproduceerde cd al voorbij. Ik ben benieuwd hoe Pharaohs zich ontwikkeld heeft als ze hun eerste volwaardige album op de wereld zetten. Geef deze jongens ondertussen een bootticket naar Hoek van Holland en zet ze op de zomerfestivals. Succes verzekerd.


mij=Hip Hip Hip / Five Roses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven