Steve Vai – Where The Other Wild Things Are

Steve Vai - Where The Other Wild Things AreSlim ventje hoor, die Steve Vai. Eerst brengt ‘ie een live-cd uit en een dvd met meer tracks dan op de cd. Tegelijkertijd vertelt ‘ie er bij dat de extra songs op iTunes te krijgen zijn, maar niet op cd uitkomen. Tegen de tijd dat de fanatieke fans braaf allemaal de digitale downloads hebben gekocht, brengt ‘ie het alsnog uit op cd. Waar andere bands hun grootste fans koesteren, denkt Vai vooral na over hoe hij ze het meeste geld uit de zak kan kloppen. Eerlijk gezegd zou ik het heel begrijpelijk vinden als u nu zegt dat die Vai de boom in kan en u deze cd niet meer gaat aanschaffen. Alleen is deze cd wat mij betreft beter dan Where The Wild Things Are. Aanvankelijk stond veel van dit materiaal niet op de cd omdat het al eerder op live-cd’s verscheen. Maar ja, daar staat dus wel het beste van Passion & Warfare tussen: “The Audience Is Listening”, “Liberty”, “Answers” en “For The Love Of God”, vier van de beste songs uit zijn oeuvre. De laatste drie vormen zelfs de afsluiting van dit album en alleen dat trio maakt dit album al de moeite waard. Maar ook de twee violisten komen veel beter aan bod dan op het eerste album, zoals bijvoorbeeld op “Apples In Paradise” en “The Crying Machine”. “Beastly Rap” is een dialoog tussen Steve Vai en drummer Steve Colson voorafgaand aan “Earthquake Sky”, de drumsolo met draagbaar drumstel. Al met al is deze cd voor mijn gevoel veel beter uitgebalanceerd dan Where The Wild Things Are. Of dat iets over Steve Vai’s beoordelingsvermogen zegt of over dat van mij, mag u zelf gaan uitvissen. Dit is in elk geval mijn favoriet.


mij=Favored Nations / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven