Sungrazer – Sungrazer

Sungrazer - SungrazerAls je in één minuut in staat bent om te doen wat ettelijke stylisten de afgelopen jaren niet is het gelukt – het haar van Matthijs van Nieuwkerk in model blazen, dan weet je wat rocken is. Slechts 1/5de van het nummer “Common Believer” was genoeg om de babbelkoning van DWDD achter over te drukken in zijn stoel en in stilte te doen slikken. De vijf tracks die de debuut ep van Sungrazer telt, had er waarschijnlijk voor gezorgd dat Matthijs een hele week stil zou zijn. Want deze drie heren uit Limburg weten hoe je een goed stukje psychedelische rock neerzet. Met een goede lik aan invloeden uit de jaren ’70, Pink Floyd, The Doors en wat later zware gitaren bands, houdt Sungrazer ergens het midden tussen de harde kant van Motorpsycho en de groovende kant van Monster Magnet. Het drietal stond in DWDD omdat zij Nu Of Nooit, de bandcompetitie van Pinkpop hebben gewonnen. Dit betekent dat Sungrazer het festival dit jaar mag openen. Met deze vijf nummers tellende cd, zou dat best eens een aardig springplank kunnen worden naar meer. Nederland heeft de laatste jaren namelijk een erg sterke hang naar bandjes met een ouderwetse rockvibe. Sungrazer past geheel in dat plaatje, met zelfs een productie die doet denken aan de jaren ’70. Dus ook zonder Pinkpop een aan te raden schijfje, met vijf tracks die samen 35 minuten door je huis heen rollen.


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven