The Amazing – Wait For A Light To Come

The Amazing - Wait For A Light To ComeVorig jaar verraste The Amazing mij met een fijne debuutplaat. Daarop werkten bandleden samen van, op Dungen na, vooral in Zweden bekende muzikanten die samen heerlijke tijdloze pop maakten. Dat samenwerkingsverband beviel de vier bandleden blijkbaar goed, want ze komen nu al met een nieuwe plaat op de proppen. En wederom is het een zeer ontspannen plaat. Helaas wel een korte. Zes songs telt Wait For A Light To Come, maar wat zalig is het weer om ze keer op keer te beluisteren. Vooral de rustige, zalvende stem van Christoffer Gunrup springt er weer uit voor mij. Dat wordt nog sterker als hij gezelschap krijgt van Linnea Isaksson in “And It Looks Like Today”. Haar stem heeft qua klank wel wat weg van Brown Feather Sparrows Lydia Wever. Het hele liedje lopen hun zanglijnen parallel op als tortellende duifjes. Dit terwijl op de achtergrond de rest van de bandleden een glorieus lentetafereel schildert om de boel verder te versterken. Dat klinkt enorm hippie wellicht, maar het is een genot om te beluisteren. Vooral ook omdat als je goed luistert het een stuk minder oppervlakkig is dan je denkt. Op de achtergrond, bijna onhoorbaar verstopt speelt Reine Fiske namelijk zijn zalige fijnmazige gitaarlijnen. De band verrast met het met conga’s (bespeeld door Life On Earths Moussa Fadere) doorspekte “Islands”. De song krijgt er, ondanks dat de gitaren wederom zacht staan, wat Santana-achtigs van. Zo zit in elk van de zes tracks wel een klein presentje verborgen waardoor deze ep uiteindelijk toch een groot geschenk wordt.


mij=Subliminal Sounds / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top