The Handshake Affair – Safe And Sound EP

The Handshake Affair - Safe And SoundHet artwork van de nieuwe The Handshake Affair doet me denken aan Paaseiland. Het Polynesisch eiland is een van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld en is vooral bekend door de kolossale beelden. De moai, de tot negenenhalve meter hoge beelden, zijn vervaardigd uit zacht vulkanisch gesteente (tufsteen) en zeven kijken bijvoorbeeld naar de zee. Wellicht gedaan om de omstanders af te schrikken en buiten te houden? Niemand weet het precies, maar ook de beelden op “Safe and Sound” kijken naar zee. De band komt overigens totaal niet uit Zuid-Amerika, maar ze wonen slechts een paar huizen over de rechtergrens. De Duitsers maken hardcore en bewijzen dit met zes nieuwe nummers. Het viertal heeft veel live-shows gespeeld en weet met hun intense en energieke optredens steeds meer mensen te overtuigen. De twintig nieuwe minuten kan dit enkel onderstrepen. Hoewel ze het podium deelden met Rise Against, The Used en Intohimo, is de muziek van The Handshake Affair eigenlijk heel anders. Het viertal heeft een lekker eigen geluid en bewijst met “Safe and Sound” dat er nog zeker ruimte is voor vernieuwing.


mij=Eigen Beheer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven