Eric van Dijsseldonk / The Souldiers

Eric van Dijsseldonk - In mijn eigen koninkrijkEen cd uitbrengen, zo moeilijk is dat niet. Maar als het gebeurt op het label van goede-smaakgoeroe Leo Blokhuis is dat toch een welkom kontje omhoog voor een artiest. Zanger/gitarist Eric van Dijsseldonk speelde in de band waarmee Blokhuis en partner Ricky Koole afgelopen seizoen langs de theaters trokken. Hij maakte al eerder platen, met zijn eigen band Smalltown Romeos, als soloartiest en met JW Roy en The Watchman. Nooit echt doorgebroken, maar lekker bezig. Een musician’s musician, te huur als je ’t richting Americana en folkpop zoekt. Vanwege zijn muzikale voorkeur en Brabantse tongval ligt wat zijn nieuwe cd betreft een vergelijking met JW Roy en Gerard van Maasakkers voor de hand. Het titelnummer “In Mijn Eigen Koninkrijk” (beste nummer van de plaat ook) had probleemloos op de albums van deze referenties kunnen staan. Erics mooi gearrangeerde Doe Maar-cover “De Laatste X” valt ook niet uit de toon, ook al omdat zijn stem een beetje op die van Vrienten lijkt. Geen gouden strot, wat gaat storen als Eric echt probeert te zingen zoals in “Vanmorgen” en “Hou vol”. Wie niet allergisch is voor sentiment zal vertedering voelen bij kinderslaapliedje “Naar Dromenland’ en relatiebezegelingsduet “Zomer in oktober”. Koning Gemoedelijk houdt van klein geluk.
The Souldiers - Fuel for FireThe Souldiers is een jong familiebedrijfje uit Amsterdam (zingende zussen, drummende broer) dat de covers geleidelijk verruilt voor eigen werk. Fuel of Fire telt vijf liedjes die ergens tussen de rock ’n’ soul van Ike & Tina Turner en de Motown-popsoul van, zeg, Martha Reeves & the Vandellas in hangen. Het zomers “Accusations” en de sexy funkgroove van “Crazy” vallen in positieve zin het meest op, in het laatste nummer worden de zoete stemmen van Cato en Sofie het effectiefst ingezet. Veelbelovend visitekaartje, al zou ik het vervolg het broertje geen lead meer laten zingen en is een bassist die ècht dikke funky lijnen kan spelen zeker het overwegen waard.


mij=Coolhouse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven