Extreme – Take Us Alive

Extreme - Take Us AliveAnderhalf jaar geleden was ik getuige van het concert van Extreme in 013. De vier heren (drie bekenden en een nieuw gezicht in de persoon van drummer Kevin Figueiredo) barstten van de energie en met name zanger Gary Cherone stuiterde over het podium alsof hij net twintig was. Het resultaat van die energie en de puike setlist was dat ook het publiek helemaal loskwam en band en publiek uiteindelijk elkaar opzweepten. Kort daarvoor vertelde gitarist Nuno Bettencourt in het interview dat er wel een live-dvd zou komen, maar geen live-cd. Gelukkig is inmiddels anders besloten. “Take Us Alive” is het eerste live-album in hun carrière en is meteen een dubbelaar met achttien tracks. Iedereen zal wel zijn eigen favorieten missen – ik mis bijvoorbeeld “Warheads” van III Sides To Every Story – maar van alle albums komt er het een en ander terug. Dat betekent dat er te genieten is van ballads (“More Than Words” en de semi-pianoballad “Ghost”), van razend gitaarwerk (“Flight Of The Wounded Bumblebee”, “Rest In Peace”), smakelijke funkrock (“Get The Funk Out”, “Rest In Peace”) en poprock met akelig mooie koortjes (“Star”). De productie zorgt ervoor dat alle individuele instrumenten en stemmen steeds kraakhelder te volgen zijn. Volgens Nuno Bettencourt is een live-cd per definitie een slap aftreksel van een optreden. Daar is weinig tegenin te brengen, maar dit live-album komt toch verdomd dicht bij the real thing.


mij=Frontiers / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top