Midas Fall – Eleven, Return and Revert

Midas Fall - Eleven, Return and RevertMidas Fall, uit Edinburgh, pronkt op hun MySpace met illustere invloeden. Radiohead, Sigur Rós, Nine Inch Nails en Portishead. Op het moment dat zangeres Elizabeth Heaton haar strot wijd open zet, komt er echter maar één invloed in me op: Within Temptation. Of misschien niet eens Within Temptation in het bijzonder, maar al die met Graaf Tel koketterende Eftelingmetal-bands bij elkaar. Op een hoop gegooid. Totáál inwisselbaar, deze plaat. Dat de bijgevoegde biografie spreekt van ‘epic, atmospheric music’ vatte ik eerst op als een grap. Maar het is precíes dat, en verder niks. Het geluid is inderdaad episch, maar die kwalificatie veronderstelt een verhaal en dat ontbreekt. Midas Fall heeft een recensiequote op de website geplaatst waarin zangeres Heaton ‘inimitable’ genoemd wordt, maar ze klinkt precies zoals al die andere koninginnen van het duister die je in bebloede bruidsjurken naar Transsylvanië proberen te zingen. Pure tijdsverspilling dit Eleven, Return and Revert.


mij=Monotreme / Konkurrent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven