Sandy Dane – Beautiful And Ugly

Sandy Dane - Beautiful And Ugly‘Jij bent toch van de lieve meisjes?’, was wat Storm vroeg alvorens te vragen of ik het debuutalbum Beautiful And Ugly van Sandy Dane wilde recenseren. Hij kent me waarschijnlijk al een tijdje. Ik volg Sandy namelijk al sinds de zomer van 2008 toen ze middels een slimme marketingcampagne van Ben & Jerry’s haar single “Peace, Love & Icecream” uitbracht. Het liedje deed jammer genoeg niet heel veel. Maar niet lang geleden kwam Sandy met haar album Beautiful And Ugly met daarop nog twaalf soortgelijke liedjes zoals die vrolijke debuutsingle en daarmee zou ze met een goede zomer misschien wel eens hoge ogen kunnen gooien. De huidige single “One Way Ticket”, en “Sunday Sunshine” zouden een goede soundtrack daarvoor zijn. De vrolijkheid en de onbezonnenheid spat er namelijk vanaf. En het mag dan niet bijster origineel zijn, er zijn immers meerdere meisjes in Nederland die vissen in dezelfde vijver, maar misschien is het ook de vrolijke naīviteit zoals Sandy twittert dat ik het bijvoorbeeld beter trek dan bijvoorbeeld Daisy Cools. Alleen het afsluitende “He Knows” valt bij deze vrolijkheid een beetje uit de toon. Sandy bezingt hier haar liefdesverdriet, begeleid door een gitaar en ondanks haar nog jonge leeftijd voel je toch haar hartzeer. Al met al zal dit album goed gedijen op de zonnige zondagmiddag bij de picknick in het park. IJsje erbij, stokbroodje met brie, wijntje laat die echte lente of zomer nu maar komen. Want ik word gewoon erg vrolijk van deze plaat. Ik val stiekem, zoals Storm al vermoedde, gewoon voor lieve meisjes.


mij=Sony Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven