Speelman & Speelman – Wakker In De Stad

Speelman & Speelman - Wakker In De StadHet vorige album van het duo Speelman & Speelman was voor henzelf nog vooral een muzikale ontdekkingsreis. Met hun tweede album Wakker In De Stad zeggen ze nu hun geluid te hebben gevonden. En die verschilt behoorlijk van wat we eerder hebben gehoord. Met openingsnummer “Aan Tafel” wordt meteen de stevige noot gezet en wordt afstand genomen van hun kleinkunstverleden. Het enige wat nog daaraan doet herinneren is de tweestemmige zang. In de eerste up-tempo nummers klinken de broers meer als een ruigereversie van I.O.S.. Een op zich niet vreemd gegeven als je bedenkt dat Jan Peter Hoekstra van Krezip achter de knoppen zat. Hij is misschien wel voor een deel de reden geweest dat ze een wat meer pop-geluid hebben aangenomen. Toch zijn er nog diverse stijlinvloeden terug te horen. “Zo Lief” zou in een uitgeklede versie zo een blues van De Dijk kunnen zijn. En een van de hoogtepunten van het album, “Het Is Wat Het Is” is een prachtige nederreggae track geworden, mede door de medewerking van Colin Benders op trompet. Het enige minpunt is dat het sterkste nummer als hidden track is toegevoegd. Op “Er Zit Geen Rem Op” gaan de jongens met hun band pas echt los en rocken ze alle vergelijkingen met Jurk, Acda en De Munnik en Veldhuis en Kemper van hun af. En dat is best een fijn gegeven.


mij=PIAS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven