Eddy Current Suppression Ring – Rush To Relax

Eddy Current Suppression Ring - Rush To RelaxIn Australië hebben ze garages, ik weet het zeker. Grote garages met daarin grote versterkers met een knop die tot elf kan, een aftands drumstel met ingescheurde bekkens. Aan de muur hangt gereedschap dat wanneer die knop tot elf gaat mee gaat trillen, om wat extra ruis te creëren terwijl wat verschoten jongeren hun Stooges-adoratie uitleven op bij de lommerd gekochte gitaren. Misschien staat er zelfs een versleten PA-systeempje, dat voorheen dienst deed als omroepinstallatie bij de lokale rugbyclub. In een van die garages vinden we Eddy Current Suppression Ring, een bende mannen, zo stel ik me voor, in vaal afgewassen net te strakke spijkerbroeken, zwarte strakke shirts en versleten – ooit zwarte – lederen jasjes. Want zo klinkt de band op Rush To Relax, laidback garagerock met een stevige punkvibe. Net als op de voorganger graven de Aussies in het punkverleden, vooral terugvallend op de grondleggers en groten als The Stooges, The Ramones, The Fall, The Wipers en andere vergeten gruizige rock-‘n’-roll-bandjes die hun oorsprong kenden in zompige kelders en warme garageboxen. Met als grote verschil dat deze heren hun garagebox aan zee hebben liggen en alle punk rush met de laatste twintig minuten kabbelende zee en tjilpende vogels tot rust brengen. Een plaat waar ik mijn oude zwarte Levi’s 501, maatje 32, graag weer eens voor aantrek, ook al is de naad uitgescheurd en ben ik 15 kilo zwaarder.


mij=Melodic / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven