Elephant9 – Walk The Nile

Elephant9 - Walk The NileHet debuut van Elephant9 deed in 2008 aardig wat stof opwaaien. Da’s ook niet zo raar als je weet dat in deze jazz-rock supergroepleden van Supersilent (toetsengeselaar Stale Storlokken), bassist Nikolai Haengsle Eilertsen van The National Bank en Shining-drummer Torstein Lofthus de handen ineen sloegen. Dat zijn stuk voor stuk geen misselijke jongens. Dodovoodoo was dan ook een heerlijk freaky debuut waarop prog, jazz, fusion en krautrock versmolten werden tot een overdonderend geheel. Gelukkig bleef de samenwerking tussen de drie niet beperkt tot een plaat en is Walk The Nile een plaat die met open armen onthaald dient te worden. Want wederom dendert Elephant9 als een puntgave opgepoetste stoomlocomotief je speakers uit zodra Walk The Nile begint met Fugl Fønix. Aan het roer staat Storlokken die bijna continu het heft in handen neemt. Maar onderschat ook niet de kolen die Lofthus op het vuur gooit waardoor Storlokken steeds weer een tandje bij moet zetten. Wat dat betreft is Eilertsen meer de smeerolie waarzonder de machine echt niet kan. Maar in “Hardcore Oriëntale” laat hij eens even goed horen hoe goed hij is. Het is overigens wel goed dat er af en toe wat gas terug genomen wordt, want anders zou je na afloop van Walk The Nile wel murw gebeukt zijn. Dat is wat mij betreft een pluspunt ten opzichte van het debuut DodoVoodoo. Dat zorgt er nu voor dat Walk The Nile mij als luisteraar naar welhaast euforische hoogtepunten brengt.


mij=Rune Grammofon / Konkurrent

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top