Memory Tapes – Seek Magic

Memory Tapes - Seek MagicEen paar seconden denk ik dat The Cocteau Twins weer zijn opgestaan. De hemelse klanken waarmee Seek Magic van Memory Tapes opent smeken om de vocalen van Liz Fraser. In plaats daarvan klinkt een vervormde stem waarvan me niet helemaal duidelijk is of het hier een zanger of zangeres betreft. Desalniettemin is het een heerlijk begin van een sfeervol album met voornamelijk elektronische nummers. Het merendeel is melancholisch, maar zo nu en dan is er ook een heerlijke Kraftwerk-achtige koelheid en afstandelijkheid in de elektronica. Op “Bicycle” is een New Order-gitaartje te horen dat rechtstreeks van Technique lijkt te zijn geplukt. Een van de hoogtepunten van dit album is het nummer “Plain Material”, dat sterk aan Hot Chip doet denken maar stukken spannender is dat wat deze band recentelijk uitbracht. De man achter al dit moois is ene Dayve Hawk uit New Jersey, een zonderling figuur die lekker op zijn zolderkamertje thuis muziek maakt met wat computers en keyboards. In een interview vertelt hij vol trots over zichzelf: ‘Moving on. I read you described as a stay at home dad.’ Hawk antwoordt hierop: ‘Unemployed fuck-up with a kid would be more accurate.’ Hij kan dan een zelfbenoemd unemployed fuck-up zijn, dit album is gemaakt met een inzet en liefde die behoorlijk uniek is. De magie van de elektropioniers uit de jaren tachtig in een heel nieuw jasje.


mij=Something In Construction / Roug Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven