Race Horses – Goodbye Falkenburg

Race Horses - Goodbye FalkenburgEuros Childs, zanger van de legendarische Welshe psychpop-band Gorky’s Zygotic Mynci, drukt tegenwoordig als producer zijn psychedelische spacepopstempel op platen van anderen. Hij produceerde het debuut van de Welshe band Race Horses; Goodbye Falkenburg. Childs’ invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig: in Race Horses lijkt Gorky’s Zygotic Mynci, maar ook Super Furry Animals, gereïncarneerd. En daarin ligt meteen Race Horses’ zwakte; de band slaagt er niet in voldoende eigen smoel te laten zien om de plaat in de cd-speler te houden. De nummers waarin met glamrock geflirt wordt, zoals albumopener “Man in My Mind” en debuutsingle “Cake” springen eruit door hun frisse, open productie. Toch slaagt Race Horses er niet in het te klinken als meer dan een Gorky-Furries coverband. Maar de koortjes, de psychedelica, de goedgevonden en subtiel verstopte sampletjes; het klinkt allemaal overbekend en weinig nieuw.


mij=Fantastic Plastic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven