Scarlet Utopia – Adventures Under Black Light

Scarlet Utopia - Adventures Under Black LightSoms blijft een cd onnodig lang liggen. Dat ligt dan aan de hoeveelheid hooi op de vork, maar vaak ook aan de schijf zelf. Een cd waar je meteen enthousiast van raakt is zo in een paar steekhoudende zinnen omschreven. Snel een referentie er tussen door en strooien met wat superlatieven, en klaar is Kees. Vreemd genoeg geldt dit ook voor Adventures Under Black Light van Scarlet Utopia. Vreemd genoeg, want op eerste gehoor bevat deze cd alle elementen die de basis vormen voor een fijne spacerockplaat. Vijf lange nummers meanderend langs repeterende bas en gitaarloopjes, die het beste van Loop, Can en Hawkwind met elkaar lijken samen te brengen. Maar het verschil met andere space, trance of psychedelische bands is dat je niet weg droomt met de muziek, maar bíj de muziek. De plaat is niet storend, verre van dat, hij vraagt niet om aandacht en kan daardoor ook niet storend zijn. Te lang wordt er verzand in gitaargepiel dat niet ten dienste staat van de nummers maar er juist de vibe uithaalt. Daarmee wordt de mooie mix van krautrock en spacerock toch enigszins teniet gedaan. Het Duitse gezelschap weet daardoor mijn aandacht niet vast te houden. Keer op keer niet, want ik blijf de cd luisteren. Want dat is toch vreemd, dat het recept klopt, maar de smaak toch niet bevalt.


mji=Nasoni / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top