Triumph – Greatest Hits Remixed

Triumph - Greatest Hits RemixedTriumph schijnt weer op tournee te gaan, dus een nieuwe verzamelaar doet het altijd leuk. Nou ja, de aankondiging van de tour was voor 2009, dus een korreltje zout is noodzakelijk. De vorige twee verzamelaars komen uit 2005 en 2006, dus hoeveel is hier nog nieuw aan? Nou, het remixen van het oude materiaal – een milde vorm van heiligschennis wat mij betreft – en zowaar een nieuwe track, “Love Hurts”. Die van Nazareth en daarvoor van The Everly Brothers, ja. Okee, er zit ook een dvd bij met veertien tracks, maar wanneer je zoals ik de meeste bonus-dvd’s überhaupt nog nooit bekeken hebt is dat geen groot extra. Natuurlijk, Triumph was een van de betere bands in zijn tijd, met een onmiskenbaar eigen geluid en de nummers hebben de tand des tijds doorstaan, zeker klassiekers als “Allied Forces”, “Magic Power” en “Fight The Good Fight”. Maar voor de gerontorocker-op-leeftijd is dit allemaal ouwe koek, en gerontorocker-op-leeftijd bijna een pleonasme. Nou ja, voor die ene jonge gerontorocker is dit een leuke cd voor een late kennismaking, voor wie hecht aan video´s is de dvd een uitkomst. Kwalitatief is hier niets mis mee, maar het voegt amper iets toe aan wat we al heel lang kennen. Doe mij maar die tournee.


mij=Frontiers / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top