Dead Meadow – Three Kings

Dead Meadow - Three KingsBij het nazoeken van de bandinfo kwam ik erachter dat ik al een song van Dead Meadow kende. “Everything´s Goin´ On”, afkomstig van hun tweede album Howls from the Hills verscheen namelijk al als “Pilgrim” op het laatste Wolfmother-album Cosmic Egg. Daarmee is eigenlijk al gezegd in welke hoek je het moet zoeken: retrorock, zij het wat meer in de hoek van stoner en psychedelica, dat wel. Three Kings is een live-album en een soundtrack tegelijk. Van een heuse concertfilm, het verslag van hun tournee na het voorgaande album Old Growth. Ik zou graag zeggen dat het dezelfde impact heeft als Wolfmother, maar helaas. Het is trage hardrock met een weinig onderscheidende ritmesectie en een immer zwaar overstuurde gitaar. Zanger Jason Simon zingt continu op dezelfde wat dreinerige manier en haalt het daarmee bepaald niet op. De cd bevat ook een dvd van de film, die het wellicht iets meer tot leven brengt. Bij deze promo moest ik het met de cd doen en dan kan ik toch alleen maar zeggen dat het nogal eenvormig doordendert, zonder enige vorm van spanningsboog in de meeste songs of in het concert als geheel. Afzonderlijke songs zijn nog best aardig, maar na meer dan drie songs slaat onherroepelijk de verveling toe. Ik ben een groot liefhebber van live-cd´s, maar deze cd schaar ook ik in de categorie “overbodige releases”. Jammer.


mij=Xemu / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven