Mint – Hits From Her Laser

Mint - Hits From Her LaserDe leidraad voor een stukje over een plaat hier is ongeveer 250 woorden. Het mag een paar meer of minder, maar dat aantal ervoer ik zelf als ideaal. De verleiding is af en toe groot om er veel meer neer te kalken, maar vaak is dat overbodig om de boodschap over te brengen. Voor een geluidsdrager als een cd geldt precies hetzelfde. Je hebt dan wel 75 of meer minuten tot je beschikking, maar nergens staat toch dat je die tot het randje moet vullen? Denk na over wat je doet, dik in, snij overbodige songs of passages weg. Mint-frontman Erwin Marcisz heeft dat goed begrepen. Voor Hits From Your Laser, het nieuwe album van de band, gebruikt hij maar een paar meer dan dertig minuten. Het maakt de cd to the point als Guided By Voices en Pavement in hun goede tijd en – misschien wel net zo belangrijk – het maakt je als luisteraar hongerig. Marcisz weet namelijk hoe je mooie liedjes maakt. Check het ragfijne “Second Hand Store”, een heerlijk nonchalant indiepopliedje dat door het effectief inzetten van synthesizers een typische jaren-80 gloed krijgt. Bijzonder vind ik dan, dat tijdens het ‘comprimeren’ van het album een kort dromerig instrumentaaltje als “Theme From Leoni” overeind blijft. Maar het staat halverwege de plaat, precies op de juiste plaats. Helemaal omdat het gevolgd wordt door het zalige “Wine Lips”, waarin over een Verve-achtige melodielijn de samenzang iets bijna Everly Brothers over zich heeft. Een liedje dat je mist zodra het voorbij is.


mij=Mint / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top