Mouse On The Keys – An Anxious Object

Mouse On The Keys - An Anxious ObjectNauwelijks bijgekomen van de metaljazz van Shining (NO) begin dit jaar, krijg ik nu een cd’tje waar ik wederom even met de oren van moet flapperen. Het Japanse trio Mouse On The Keys weet het te presteren om met twee toetsenisten en een drummer (die af en toe ook fungeert als toetsenist) een perfecte mix te maken tussen hardcore kant van de post-rock en jazz. Met een drummer die af en toe net zo rechthoekig klinkt als bij de gemiddelde slowcore band of de drie een mathrock-hoek in perst met complexe verschuivende stukken batterij is het haast onmogelijk om de jazz van de Japanners zo maar even in de AVRO/TROS hoek te zetten. Eerder is dit de jazz die het raakvlak met de post-rock van bands als Lumen, A Minor Forest en Ui betreft. Het is dan weliswaar niet zo overdonderend als Shining (NO), maar even goed een teken dat de huidige Jazz zich aan het verfrissen is en de kijkerts op de buitenwereld heeft gezet. Daar waarin de pop de gezapige jazz haar plaats lijkt te veroveren met meisjes van zeventien met gouden stemmetjes, mag de luisteraar met een avontuurlijker oor zich gerust en gelukkig stellen met bandjes zoals Mouse On The Keys.


mij=Denovali / Cargo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top