Off With Their Heads – In Desolation

Off With Their Heads - In DesolationHet lijkt de laatste jaren meer uitzondering dan regel te zijn dat Epitaph een fatsoenlijke punkplaat uitbrengt naast die van Bad Religion zelf. Met Off With Their Heads heeft het fameuze label eindelijk weer eens een echte goede punkband gescoord. Brett Gurewitz zal natuurlijk niet snel iets negatiefs over zijn eigen signings zeggen, maar gezien zijn ronkende woorden ‘Off With Their Heads might be the best punkband going right now, Epitaph needs them; Music needs them’ zag Gurewitz zelf ook wel in dat het wel weer eens tijd werd dat Epitaph een goede streetcredible punkplaat uitbracht. En dat is In Desolation, de tweede plaat van deze band uit Minneapolis, zeker weten. Snel opgenomen na een periode van dik twee jaar op tournee zijn, maar dat kan voor een band als Of With Their Heads. De lange reeks optredens heeft de band namelijk allesbehalve uitgeblust. Dat maakt openingstrack “Drive” wel gelijk duidelijk. Lekker staccato, rap gitaarwerk dat in combinatie met het rauwe stemgeluid van Ryan Young en de rollende bas Robbie Swartwood geven gelijk een goede energiekick. Je hoort er de drang naar het podium aan af. Fijn is ook dat er voor gekozen is de boel niet zo smooth mogelijk te laten klinken. Daardoor krijg je bij de meer ingetogen songs nooit de neiging het labeltje poppunk er op te gaan plakken. Zelfs niet in een ballad als “My Episodes”. Het is niet zo dat Off With Their Heads met In Desolation de punkscene op zijn kop gaat zetten, een puike punkplaat is het echt wel.


mij=Epitaph

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top