Baskerville – Disco Biscuits

Baskerville - Disco BiscuitsBaskerville bestaat uit het producersduo Thijs van der Klugt en Bart Possemis. Na de Reloaded EP die vorig jaar verscheen is er nu een volledig album uit van de Haarlemmers, dat officieel komende vrijdag verschijnt, op de dag dat ze op Lowlands staan. Op Disco Biscuits zijn vocale bijdragen te horen van stadgenoten van Heist, Gotcha!, The Sheer en zelfs voormalig Krezipje Jacqueline Govaert is van de partij. Op de geweldige opener “Pushing Around” heeft Van der Klugt zijn Heist-bandgenoot Alex Krottje gevraagd de zang te verzorgen en het is te hopen dat Heist voor hun nieuwe album iets van deze stijl overneemt, want de beukende electro met Krottjes rauwe stem is een perfecte combinatie. Ook Bart van Liemt van The Sheer lijkt door Baskerville te zijn uitgedaagd extra smerig te klinken, wat hem vooral op “Devil’s Town” erg goed lukt. De nummers met E1Ten van Gotcha! vind ik persoonlijk ietsje minder, zijn overdreven uitspraak en vaak vervormde stem is gewoon too much. Het nummer “Stick Together” met Jacqueline Govaert is wel heel geslaagd en valt op tussen al het elektronische geweld omdat het minder in-your-face is en een duidelijkere melodielijn heeft dan de rest van het album. Mede door alle gastmuzikanten is het een zeer gevarieerd album geworden waar veel, heel veel gebeurt. En een ding is duidelijk: de beste beats komen dit jaar echt wel uit de Spaarnestad!


Mij=One Dollar Dave / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven