Inca Ore – Silver Sea Surfer School

Inca Ore - Silver Sea Surfer SchoolVoor iedereen die zoekende is naar een cd vol angstaanjagende slaapliedjes zal de zoektocht waarschijnlijk eindigen bij dit album. Orgeldrones en de beheksende zang van Eva Saelens achter een laag aan statische ruis die alleen gecreëerd kan worden door een ouderwetse viersporen bandrecorder met een meermaals gebruikte tape om de nummers op te nemen. Hier en daar hoor je de zee, of iets wat er voor door moet gaan. Piepende zeehonden, een grommende orka, maar het kan net zo goed het piepend van een slecht geoliede fiets wil zijn of de pedalen van het orgel. Toch blijft de sfeer die geserveerd wordt door Saelens (voorheen onder andere lid van het ‘legendarische’ Jackie-O-Motherfucker) kinderlijk maar beknellend. Als die droom waar je als kind eerst fijn aan het spelen bent om vervolgens in een gat in de grond te vallen en te eindigen in een grote gehaktmolen die alle klasgenootjes tot een fijne pulp hakt. Silver Sea Surf School is het geluid van kindernachtmerries met een LSD-trip die begint in een veld vol fleurige en geurige bloemen die echter snel voor je ogen verbleken, verwelken en vervolgens verrotten. En ook dat is prachtig, betoverende simpele drones van een toetsenfee badend in ruis.Vaak niet meer dan twee à drie repeterende tonen, een hoop omgevingsgeluid, static hiss en haar stem zijn genoeg om mij als luisteraar aan het luisteren te houden. Maar laat het niet aan kinderen horen, die slapen de nacht niet rustig.


mij=Acuarela / Bang

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven