Martina Topley-Bird – Some Place Simple

Martina Topley-Bird - Some Place SimpleHet was pijnlijk om te zien hoe verloren ze daar stond, in juni 2008 op het grote podium van Paradiso voor een zaal vol babbelend Morcheeba-publiek. Ze speelde nummers van haar tweede album The Blue God en het kwam absoluut niet over. Martina Topley-Bird is eigenlijk sinds het beëindigen van haar samenwerking met Tricky een zoekende zangeres geweest. Haar twee solo-albums sloegen niet aan en ze moest het vooral hebben van haar bijdragen aan albums en optredens van Gorillaz, Massive Attack en diverse anderen. Opvallend genoeg is ze nu door Damon Albarn van Gorillaz de juiste richting ingewezen. Hij raadde haar aan om een aantal nummers van haar eerste twee albums in uitgeklede versies opnieuw en live op te nemen. Het resultaat hiervan wordt nou via Albarn’s label Honest Jon uitgebracht en is meer dan de moeite waard. De begeleiding is tot een minimum teruggebracht, op opener Baby Blue is bijvoorbeeld alleen een ukelele te horen, waardoor alle aandacht uit kan gaan naar haar prachtige stem. Some Place Simple is meer dan een regulier unplugged album want ieder nummer is voorzien van een compleet nieuw arrangement. Vreemd genoeg vallen de vier nieuwe nummers een beetje buiten de boot omdat ze een stuk minder ingetogen zijn. Het album is een indrukwekkend tussendoortje dat nogmaals bewijst dat Topley-Bird een zangeres is die veel meer verdient dan een voorprogrammaplek met kletsende Morcheeba-fans.


Mij=Honest Jon's / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top