Terra Nova – Come Alive

Terra Nova - Come AliveStiekem staat er al jaren een Nederlandse band onder contract bij het Italiaanse label Frontiers: Terra Nova. Hun eersteling op dat label, Escape, vond ik niet zo geslaagd. De verzamelaar Best Of +5 liet echter horen dat de heren meer in hun mars hadden. Met Come Alive hebben ze een nieuwe (studio-)cd en die is inderdaad een stuk beter uitgevallen. Begrijp me niet verkeerd: AOR is een van de meest conservatieve muzieksoorten van het moment en Terra Nova gaat ook geen schok teweegbrengen. Binnen wat ik maar even de formule-AOR zal noemen, is Come Alive echter net even een slag beter dan het meeste wat labels als Frontiers en AOR Heaven de markt opknikkeren. Terra Nova is nog steeds Journey en Robby Valentine wat de klok slaat. Ten opzichte van die laatste is Terra Nova overigens wel minder uitbundig en over-the-top en de zang is minder een acquired taste – ik kan me voorstellen dat dat voor sommigen als een verbetering klinkt. Zoals gezegd is het formule-AOR, dus er zijn geen lang uitgesponnen songs te horen, het blijft allemaal braaf rond de vier &aacute, vijf minuten. Dat neemt niet weg dat dit een cd is die van begin tot eind lekker blijft om naar te luisteren en dat er dat er bovendien een stel songs bovenuit steekt. Holy Grail is bijvoorbeeld een lekker vlotte rocker met een uitstekende hook, net als Under Pressure, dat begint met een fraai intro met alleen zang en piano. Je hoort een goed op elkaar ingespeelde band, die met een uitstekende productie en bovengemiddelde zang weet te voorkomen dat ze te netjes binnen de lijntjes blijven kleuren. Voor AOR-begrippen, in elk geval. Ach, laat ik het ook maar zeggen, ook al zal het tegen het zere been van allerlei indie-mensjes zijn: Terra Nova is een band waar we trots op kunnen zijn. Zo!


mij=Frontiers / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top