The Other – New Blood

The Other - New BloodThe Other laat bij het vierde album weinig twijfel bestaan over hun fascinatie. Een spooky hoesafbeelding, compleet met kogelgat en bloedsporen, poëziefragmenten van Edgar Allen Poe en H.P. Lovecraft, titels als “Back To The Cemetery”, “Transsylvania” en “Howling At The Moon”. Deze Duitsers hebben een fascinatie voor horror en niet zo´n beetje ook. “New Blood”, het intro, is een fraai soundtrackachtige instrumentale track, maar die is niet representatief voor de rest van de plaat. Dat is namelijk zuivere punkrock. Wel uitstekende punkrock, dat moet gezegd worden. De songs zijn niet te lang uitgesponnen, waardoor de spanningsboog intact blijft, de riffs en hooks zijn dik voor elkaar en de productie is in your face maar niet dichtgesmeerd. Ooit begonnen ze als Misfits-coverband en dat hoor je wel, zij het dat de productie wat netter is. Ook de koningen van de pretpunk, The Offspring, hoor je met enige regelmaat terug. Veertien tracks lang – eenmaal in het Duits, “Hier Kommt Die Dunkelheit” – weten ze de vaart erin te houden zonder dat je als luisteraar buiten adem raakt. The Other is er, zonder concessies te doen, in geslaagd een horrorpunkplaat te maken die ook buiten de genrefanaten aansluiting kan vinden. Tijd voor een feestje op de begraafplaats, jongens!


mij=Steamhammer / SPV / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top