Wicked Sensation – Crystallized

Wicked Sensation - CrystallizedIn de line-up van Wicked Sensation zitten twee Nederlanders: drummer Dirk Bruinenberg (Elegy, Bob Catley) en Robert Soeterboek. Die laatste is wat mij betreft een van de beste rockzangers die ons land rijk is, getuige eerder werk met onder andere de Cotton Soeterboek Band en Ayreon. Wicked Sensation bestond eerder van 2001 tot 2006 en is nu heropgericht door gitarist/componist Michael Klein en Soeterboek. De meeste songs zitten ergens tussen Whitesnake, Thunder en House Of Lords – en ja, dat is een beperkte bandbreedte. Een enkele keer hangt een song ook aan elkaar van cliché´s uit die hoek, zoals opener “Better World”, vaak hoor je de genoemde bands heel duidelijk doorklinken, maar er zitten ook songs tussen die iets heel eigens hebben. Luister maar eens naar “My Turn To Fly”, een duet met Helloween´s Andi Deris. Het belangrijkste is echter dat het klinkt als een klok. Niet alleen productioneel – bijna vanzelfsprekend een perfecte productie van bassist Dennis Ward -, maar ook in de composities. Zoals gezegd “My Turn To Fly”, maar ook de verrassend poppy compositie “Give It Up”, waarin Michael Klein een heerlijk lome, bijna funky riff neerlegt. Het had zo een nummer van Thunder kunnen zijn. De songs, het gitaarwerk en de productie zijn de taart, de aan David Coverdale in zijn beste dagen herinnerende stem van Soeterboek is de kers daarop. De originaliteitsprijs gaan ze hier niet mee winnen, maar eerlijk gezegd kan me dat geen ruk schelen. Hé&eacute,rlijke plaat!


mij=Metal Heaven / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top