Wolf Parade – Expo 86

Wolf Parade - Expo 86Concept-cd’s die handelen over een recente gebeurtenis, dat zie je niet vaak. Sterker nog, ik kan ze niet eens herinneren. Wolf Parade waagt zich er aan. Hun nieuwe gaat over de expo van 1986 die in Vancouver plaats vond. Die expo had als thema ‘Transport and Communication: World In Motion – World In Toch’. Je zou er heimelijk mijmerend over kunnen verhalen, Wolf Parade doet het met een juiste inslag. Dat ze daarbij qua sound ook wat meer terugkrijgen naar de eighties, da’s niet zo onlogisch. Je kunt er zonder moeite Joy Division in terughoren, maar ook de wat mindere folky periode van The Waterboys. Soms gaat het bijna te ver. Zo grijpen de synths van zanger/toetsenist Spencer Krug in “Oh You, Old Thing” bijvoorbeeld bijna letterlijk terug op de sound van Gary Numan. De basis blijft echter wel lekkere indierock, maar de songs zijn wel wat donkerder en klinken wat nerveuzer dan op de eerste twee platen van de band Het schrijven van songs doen Dan Boeckner en Spence Krug, de baasjes van Wolf Parade, nog steeds niet samen. Voor de totale sound maakt dit echter weinig uit. Ondanks het feit dat Expo 86 als een concept-cd de archieven in gaat, zijn de songs juist prima los van elkaar te beluisteren. Ik ben zelf wel gek van die licht-dramatische toon in de stem van Spencer Krug, maar ik kan me voorstellen dat die niet bij iedereen heel gemakkelijk valt. Helemaal als hij gaat zwabberen met zijn stem zoals hij wel heel nadrukkelijk doet in het afsluitende “Cave-O-Sapien” wat met zijn up-tempo duidelijk een vreemde eend in de bijt is. Dat kunnen ze beter over laten aan een band als Hot Hot Heat.


mij=Sub Pop / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top