Admiral Radley – I Heart California

Admiral Radley - I Heart CaliforniaIn de categorie van de lullige liedjes die in je hoofd blijven hangen is Jason Lytle qua schrijvers ervan absoluut een van de koningen. Sinds de geweldige doorbraak plaat Under the Western Freeway heeft hij dan misschien nooit weer een cd afgeleverd die over de hele lengte het predicaat goed ontsteeg, toch is op elke cd die hij uitbracht sindsdien wel een liedje te vinden dat vervolgens weken in mijn hoofd blijft ronddolen. Op I Heart California staan er ook weer een paar. De plaat verschijnt onder de naam Admiral Radley. Hiervoor hebben twee leden van Grandaddy en twee van Earlimart de handen ineen geslagen. Het gros van de liedjes is weer dik in orde, maar ook weinig memorabel en ligt logischerwijs in het verlengde van wat beide bands in het verleden uitbrachten. Toch neurie ik nu al sinds de eerste keer dat ik de cd hoorde om de haverklap de melodie van het titelsong. Ik snap niet waarom. Want er is domweg weinig bijzonders aan. Ik zou het bijna gaan betitelen als een oorwurm. Daar zou ik Lytle echter tekort mee doen. Bovendien moet ik ook best grinniken om regels als ‘ice tea in my hair’, ‘drugs fall out of diper bags’ en ‘fake tits in the symphony’. Laten we het maar houden op een rare liefdesverklaring die helemaal bij het grillige karakter van Lytle past. Andere gave songs? “GNDN” is een lekker weird wiegelied. En “I’m All Fucked On Beer” is door zijn driest karakter een welkome afwisseling tussen de door de bank genomen minder onstuimige songs. Toch blijf ik aan het einde van elke luisterbeurt steeds weer ‘I heart California’ neuriën.


mij=The Ship / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven