Alex Masi / George Bellas

Alex Masi - Theory Of EverythingLocatie: Club Heaven.
MC Choppin´ tikt DJ Beet op z´n schouder.
´Hee Beet, weet je nog van die keer dat die rockgitarist een cd vol met jouw stukken had opgenomen
DJ Beet gromt: ´Pfff, die cd waar ik geen cent aan verdiend heb, ja. Toch niet weer, h&egrave,? Of ga ik er deze keer wel iets aan verdienen?´
MC Choppin´ grijnst breed.
´Deze keer gaat die gitarist er wat aan verdienen, maar jij geen sikkepit. Hij heeft nu allemaal eigen nummers opgenomen, helemaal in z´n eentje en die zijn er niet slecht uitgekomen.´
´Dus hij steekt alles in eigen zak? Da´s lekker….´
´Ja, maar eerlijk is eerlijk, hij heeft er een lekkere plaat van gemaakt. In allerlei stijlen, met zelfs her en der elektronica redelijk prominent, maar het zijn steeds lekker rocksongs zonder dat ´ie shreddenderwijs over the top gaat.´
´Maar hij heeft dus niets van mij opgenomen?´
´Nee, geldwolf dat je d´r bent. Hij heeft wel in “Ladies Of The House” een aanzet tot iets Arabisch, maar dat werkt ´ie eigenlijk te weinig uit. O, hij gebruikt nog wel een stukje van een ander….´
DJ Beets gezicht wordt plots wat vrolijker.
´….. maar dat is van Henry Mancini, het “Peter Gunn”-themaatje.´
DJ Beets gezicht betrekt weer.
´Maar wat moet ik hier dan mee?´
´Nou ja, je bent al zo doof als een kwartel, dus weinig denk ik. Maar ik vind dat Masi hier een heel fijne instrumentale gitaarplaat heeft afgeleverd. Fraai gitaarwerk van begin tot eind, maar in veel stijlen en niet continu op topsnelheid. Ik schuif ´m zo nu en dan eens in een set in de club hier. Die harpen zijn ook niet eeuwig populair.´
George Bellas - The Dawn Of Time´Trouwens, weet je wie nog nooit populair is geweest bij de jongens van dat muziekweblog waar ik je laatst over vertelde? George Bellas. Iedereen die er iets van hoorde kwam tot de conclusie dat het een knakker is die geen maat weet te houden. Vreselijk ingewikkeld doen, veel te lang en veel te snel en zelden iets wat op een afgeronde song begint te lijken. Ik heb ´m ook maar eens beluisterd. In de bio stond al iets over over-the-top performances…´
´Dan weet je genoeg toch?´vraagt DJ Beet.
´Dat zou je denken, hè? Maar het valt mee. Hij heeft nog steeds de mond vol over compositorische technieken, over barok, romantiek en klassiek, compleet met een heel concept voor het album. Gelukkig heeft ´ie ook bedacht dat hij het heel anders wilde doen dan bij zijn vorige album. En da´s mazzel, want daar ging hij 75 minuten aan een stuk door. Zo´n stuk is niet-doorheen-te-komen.´
´Wacht even Choppin´, ik schreef ook lange stukken!´
´Ik ook Beet, maar dan wel met genoeg variatie om het 75 minuten vol te houden toch? Nu zijn het bij deze knakker nog altijd 19 nummers, maar je krijgt zo nu en dan wat rust. Maar eerlijk gezegd hoeft ´ie die cd´s voor mij niet vol te proppen. Nu blijft een drie kwartier leuk, en dan is het doorbijten. Gelukkig zitten er wel nummers tussen waar je blij van wordt, zoals het met barokke riedeltjes doorspekte “Let There Be Light”. Er is dus vooruitgang. Misschien wordt het nog wat met deze knakker.´
´Maarre Choppin´, als ik het goed begrepen heb komt er bij mij hoe dan ook geen cent binnen.´
´Klopt, hoezo?´
´Ik heb honger. Dus jij zult weer moeten betalen bij de McHeaven.´


mij=Lion Music / Bertus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven