Bad Hands – Take The Money And Run

Bad Hands - Take The Money And RunIn Engeland is Damon Albarn de man die prachtige albums maakt met een grote diversiteit aan gastvocalisten. In Zweden heet deze man Per Nordmark. Hij heeft een paar van de beste Zweedse stemmen bereid gevonden om mee te werken aan zijn album Take The Money And Run. Zo is op het nummer “Bad Hands” een sterke Nina Kinert te horen en komt op twee nummers Britta Persson een handje helpen. Het is verfrissend om deze twee toch redelijk traditionele singer-songwriters te horen in veelal up-tempo elektronische nummers. Beide zangeressen doen het prima, maar echt leuk wordt het toch echt bij “Kick You Out” met Howlin’ Pelle van The Hives en vooral “Andra Relationen” met de mij verder volstrekt onbekende zangeres Subbah. Heerlijk hysterische schreeuwpop. Volgens de maker is het album gemaakt ‘zonder enig veiligheidsnet’ en dat is te horen. Met uitzondering van Howlin’ Pelle werken alle vocalisten duidelijk buiten hun gebruikelijke muzikale kaders en dat levert een afwisselende en sprankelende plaat op. Bad Hands is geen Gorillaz en Nordmark nog zeker geen Albarn, maar Take The Money And Run is absoluut een geslaagd Zweeds initiatief.


Mij=Nons / Bertus

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top