Brandon Flowers – Flamingo

Brandon Flowers - FlamingoWie denkt dat Brandon Flowers zo nodig solo wilde gaan, heeft het mis. De zanger van The Killers was tijdens de laatste tour alweer aan het schrijven voor het volgende album, toen de band aankondigde een sabbatical te nemen. Toen stond Brandon voor de keus: ook op sabbatical gaan, of niet. Hij koos voor het laatste en ging met zijn werk verder in solo-vorm. Flamingo zou dan ook een album van The Killers kunnen zijn, al klinkt het wel erg middelmatig en gladjes. En daar komen normaal Dave, Mark en Ronnie dan om de hoek kijken. Van Ronnie is wel duidelijk wat hij toevoegt, want ook op dit solo-werk moest hij aantreden als drummer. De rest is er ten eerste om Brandon een beetje in te dammen, zodat hij niet helemaal los gaat met het prediken van zijn mormoon-religie. Ten tweede zorgen zij voor de indie-saus over de middelmatige synthpop van Brandon. In z’n eentje lukt het Brandon blijkbaar niet om grootse succesnummers te schrijven als “Mr. Brightside” en “Human”. “Crossfire” is daar het best gelukte uitwerksel van op deze plaat, maar verder dan dat komt hij niet. Flamingo is een flamboyant tussendoortje, maar ik zal blij zijn als de sabbatical weer voorbij is!


mij=Island / Universal

2 reacties

  1. bardiebart

    Wat mij betreft is het WEL een geslaagd album. Ik vond Sam’s Town van The Killers echt briljant en keek dan ook reikhalzend uit naar Day & Age. Wat was dat een vreselijke teleurstelling. Miste volledig de harmonieuze en bombastische Killers sound. En vooral Human vond ik vreselijk. Alleen de tekst al, zijn we mensen of zijn we dansers?
    Op het nieuw album van Brandon Flowers hoor ik die heerlijke harmonieuze melodielijnen weer terug. Inderdaad nog niet het bombastische van The Killers, maar wel weer die sounds die ik misten. Only The Young, Swallow It en Crossfire zijn tot nog toe mijn favorieten op het album, maar ik heb nog veel meer lekkers gehoord!
    Ik kijk uit naar het volgende album van The Killers, maar dit is wat mij betreft een geslaagd intermezzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven