VA – Shouting Boots Live

Diverse Artiesten - Shouting Boots LiveEen eigen salon hebben, gedrapeerd met rood velours en dierenvellen, zodat elk weekend je favorieten muzikanten kunnen komen spelen. Wie droomt er niet van? Jaap Boots en Koen Schouten hebben er eentje laten bouwen, in hun kombuis zitten ze elke zaterdagmiddag eerste rang om de zweetparels te tellen op de voorhoofden van de Ploctones, Sven Hammond Soul of Katzenjammer. Shouting Boots heet het programma op Radio6 (zater- en zondagmiddag, 14-16.00 uur) waar die sessies live te volgen zijn. Daar tussendoor draaien Koen en Jaap ook nog jazz, blues en wereldmuziek van cd. Een ‘verontrustend sterke mix’, noemen ze het zelf. Kijkend naar de tracklisting van de cd Shouting Boots Live, met achttien parels uit meer dan honderd sessies, mag geconcludeerd worden dat de kombuis van Jaap en Koen uitzicht biedt op een zeer breed spectrum. Naast genoemde voorbeelden meerden ook de Italiaanse bard Gianmaria Testa, de balkanpunkers van Che Sudaka en het klassieke Zapp String Quartet aan. Het nummer van het strijkkwartet is tevens een van de hoogtepunten op de cd, al komt dat waarschijnlijk omdat het behoorlijk afwijkt van de ‘verontrustende mix’. Dezelfde vlieger gaat op voor het Artvark Saxophone Quartet – da’s nog eens de grenzen oprekken. Daar steken de droefsnoeten met gitaar (Neil Cowley, Devon Sproule) wat bleek tegen af.


mij=VPRO / Bertus

3 Comments

  1. Leuke recensie, dank. Alleen Neil Cowley is pianist. Hij doet het nummer Radio Silence.
    Je bedoelt wsch. Malcom Holcombe. Ja inderdaad, droeftoeters. Maar wel goeie hoor 🙂
    Groeten mede namens Koen,
    JaBo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top