Freebass – It's a Beautiful Life

Freebass - It's a Beautiful LifeOp papier was het natuurlijk al een bespottelijk idee. Drie bassisten die een nieuwe band beginnen met de naam Freebass. Dat de drie ooit in New Order, Stone Roses en The Smiths speelden gaf het nog wel enige credibility, maar toch is het project een week voor de release van It's A Beautiful Life spectaculair uit elkaar gespat. Nadat vorige maand ex-Smith Rourke al uit de band was gestapt, was het vorige week de beurt aan ex-Stone Roses’ Mani. Met een pittige beschuldiging op Twitter aan het adres van Peter Hook (‘he’s living off Ian Curtis’ blood money’) werd het einde van Freebass ingeluid. Ook was Mani duidelijk in zijn oordeel over de kwaliteit van het album waar de drie zo’n vijf jaar aan hadden gewerkt: ‘It’s where it belongs mate’ in the fucking bargain bin before it’s even released.’ Natuurlijk had Mani het een paar dagen later ‘allemaal niet zo bedoeld’ maar het kwaad was al geschied, de band werd opgeheven. Maar wat had hij gelijk! Zowel wat betreft Peter Hooks nostalgietrip als dit gedrocht van een album. Afgezien van de verzameling slappe indiedeuntjes en de mislukte dubpoging “Stalingrad” is het vooral zanger Gary Briggs die met zijn overdreven geaffecteerde voordracht het album absoluut onverteerbaar maakt. It’s a Beautiful Life is een enorme misstap van drie uitgerangeerde muzikanten die zichzelf hiermee volstrekt belachelijk maken.


mij=Hacienda / Bertus

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top