The Green Pajamas – The Complete Book Of Hours

Green Pajamas - The Complete Book Of HoursBook of Hours werd oorspronkelijk uitgebracht in 1987. Luisterend naar de plaat zou je eerder eind jaren zestig, begin jaren zeventig gokken. De nummers hebben duidelijke psychpop-elementen, maar ook een vrij conventionele songstructuur. In 1987 deed de plaat niet zoveel. En dat is eigenlijk de rode draad in de gehele carrière van The Green Pajamas. Die werden nooit opgepikt door een major label, scoorden nooit een hit. Het recent opnieuw begonnen label Green Monkey Records besloot een eind te maken aan al dit onrecht, en besloot de plaat opnieuw uit te brengen voor een groter publiek. De oorspronkelijke oplage bedroeg telde namelijk slechts 500 exemplaren. Deze nieuwe druk is met 17 nummers wat aan de lange kant. Dat komt omdat naast de nummers die op de originele plaat verschenen, nog meer nummers uit de Book of Hours-sessies zijn meegenomen. De spanningsboog blijft echter lang genoeg strak staan. Albumopener “Paula” klinkt nog opvallend fris, ondanks de duidelijke retro-psych-invloeden. Het klinkende popliedje “My Red Balloon” is een van de uitblinkers van de plaat, net als het brutaal swingende Big Surprise. Jammer genoeg heeft de platenmaatschappij de bonustracks direct achter de oorspronkelijke plaat geplakt. Een dubbelalbum was beter geweest; het niveau van de laatste nummers is duidelijk lager. Dat is jammer, maar dit is hoe dan ook een verdiende re-release.


mij=Green Monkey / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top