ReVamp – ReVamp

ReVamp - ReVampAls ik het goed begrepen heb was het uiteindelijk Sander Gommans die de stekker trok uit After Forever. Doodzonde als je het mij vraagt want deze band had nog steeds de potentie om nog groter te worden getuige de laatste twee albums. Dat moet zangeres Floor Jansen ook gedacht hebben toen ze een doorstart probeerde te maken met haar nieuwe band ReVamp. Een doorstart noem ik het omdat ondanks dat ze een geheel nieuwe band om haar heeft verzameld het een logisch vervolg op After Forever is geworden. Daarvoor bevat debuutalbum ReVamp te veel dezelfde ingrediënten. Niet alleen werkte Joost van den Broek mee aan het songmateriaal, ook George Oosthoek (die een tijdje Sander verving bij After Forever) is een van de gastvocalisten. Daarnaast zijn de liedjes in potentie hetzelfde: dezelfde bombast, dezelfde orkestratie, hier en daar een gevoelige ballad, dezelfde gitaren. Met het verschil dat het hier dan nog alleen om Floor draait en dat haar bandleden een bijrol hebben. En dat het dus de vriendenclub uitstraling mist van After Forever. Leuk weetje uit de bio: revamp staat voor renovatie. En daarmee slaan ze de spijker mee op de kop. Want ReVamp is helaas niet meer dan een opnieuw samengestelde versie van After Forever geworden. En zoals bij zoveel sequels was het origineel beter.


mij=Nuclear Blast / PIAS

Een reactie

  1. Anonymous

    Nou, ik ben persoonlijk eigenlijk heel blij dat Floor terug aan het zang front is, ze is altijd al het type geweest om de band te leiden en duidelijk als Frontvrouw op te treden, dat was in de begintijd van AF ook zo. Prima sterk album, op die ballad na, als ze die eruit gooit is het album nog beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven