Robyn – Body Talk pt.2

Robyn - Body Talk pt.2Soms is recenseren keuzes maken. Over het nieuwe album van Kylie Minogue (Aphrodite) kan ik alleen zeggen dat ik “Closer”, “Get Outta My Way” en “Too Much” erg leuke liedjes vind, maar dat zijn – net zoals de niet boeiende rest van de plaat – typisch van die nummers die door een productieteam bedacht zijn. Calvin Harris had net zo goed naar Britney, Lady Gaga of een ander gayicoon kunnen gaan in plaats van naar Kylie. Robyns belangrijkste producer Klas (‘Cobrastyle’) Ahlund had dat voor het middendeel van Robyns trilogie Body Talk ook kunnen doen, maar niet met deze nummers. En Robyn heeft muzikaal een dikke vinger in de pap. Weliswaar zijn de liedjes wat elektronischer en minder gevarieerd dan de songs op deel 1, maar er zit voor mijn gevoel zóveel meer in dan bij een Kylie! Dat komt ook door de goede teksten en zanglijnen op de kale, Röyksopp-achtige synths. “Criminal Intent” klinkt alsof het de moderne opvolger is van Madonna’s “Music”, maar juist omdat Robyn eigenwijs monotoon rapt in plaats van sexy, krijgt zo’n nummer de trots-arrogante lading die erbij hoort. “We dance to the beat” smeekt om een remix omdat een climax erin ontbreekt, maar juist de focus op de teksten maakt het wél een Robyn-liedje. Ze zingt niet over zichzelf, maar over jou. “Love Kills” is bijvoorbeeld zo’n zelfhulpliedje dat in een meisjesblad had kunnen staan, totdat je je bedenkt dat er maar weinig zangeressen zo kwetsbaar zingen in een up-tempo elektronisch nummer (ik kan me zo gauw alleen Sia en Annie voor de geest halen). Beste nummer van de plaat is de single “Hang with me”, een typisch “With every heartbeat”-achtig liedje in looptempo voor op je mp3-speler (de akoestische versie ervan stond al op Body Talk pt.1). Gezien de fraaie uitsmijter “Indestructible” op dit deel (met enkel vioolbegeleiding) is het afwachten hoe de elektronische versie daarvan op slotdeel 3 gaat klinken. Dat verschijnt in november.


mij=Konichiwa / Island / Universal

10 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top