School Of Seven Bells – Disconnect From Desire

School Of Seven Bells - Disconnect From DesireDit bandje houdt van alliteraties. Niet alleen de bandnaam bekt lekker, ook de titel van het tweede album van de drie New Yorkers klinkt goed. Op het eerste gehoor lijken de nummers op Disconnect From Desire een kruising tussen Stereolab en My Bloody Valentine. Maar waar het bij veel moderne shoegazebands toch vaak blijft steken bij gruizend effectbejag, zorgen de poppy melodieën en de samenzang van de beeldschone zusjes Deheza voor een veel toegankelijker geluid. Elektropop, droompop, spookpop, het is lastig om de muziek van School of Seven Bells (ook wel bekend als SVIIB) te benoemen. Feit is dat er flinke stappen zijn gemaakt sinds het debuut twee jaar geleden. De zang klinkt zelfverzekerder en de band is duidelijk niet meer bang voor een te commercieel geluid. Hoogtepunt is de schitterend gezongen shoegazelovesong I L U, al gaat het natuurlijk wel over een liefde in de verleden tijd: ‘I want you, to know that, I loved you’. In de meeste nummers komt gelukkig een flinke gitaardrone langs, omdat het anders misschien allemaal net iets te zoetsappig zou kunnen worden. Nooit gedacht dat shoegazemuziek mainstream zou kunnen klinken. SVIIB krijgen het voor elkaar.


Mij=Full Time Hobby / PIAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven