Skunk Anansie – Wonderlustre

Skunk Anansie - WonderlustreRuim tien jaar na hun laatste studioalbum Post Orgasmic Chill komt Skunk Anansie weer met een volledig nieuw studioalbum. Vorig jaar liet de groep al een klein voorproefje horen met drie nieuwe nummer op hun best of-cd Smashes and Trashes, maar daar kon je nog geen nieuwe trend in ontdekken. Na het beluisteren van Wonderlustre lijkt het alsof Skunk Anansie aan de Prozac is gegaan, de pieken en de dalen zijn eruit. Geen “Charlie Big Patato” of “Hedonism” meer, maar gewoon gedegen rock- en popnummers. De cd stond een tijdje op repeat in mijn iTunes en het viel me op dat er geen nummer echt uitspringt, ik word niet ‘wakker’ bij een bepaald nummer. Het wil niet zeggen dat Wonderlustre een slechte cd is, want er staan een paar typische Skunk Anansie-nummers op. Nummers als “God Loves You” en “My Love Will Fall” hebben de bekende Skunk-vibe van een rustig tussenstuk en een explosief refrein. Van mij hoeft het niet, maar natuurlijk staat er ook een meer gevoelig nummer op de plaat, in dit geval “You Saved Me”. Al met al lijkt het erop dat de band te veilig heeft gekozen. Het klinkt allemaal prima, maar die brutale uitdaging die we van Skin gewend zijn, die mis ik op dit album. Het vuur is na tien jaar toch een beetje gedoofd. Zal het de leeftijd zijn?


mij=V2

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven