At No Bikini Beach – The New Bikini

At No Bikini Beach - The New BikiniFeverdream, Jimmy Barock, Elle Bandita, Sir Ian, The New Earth Group, met deze bands op het cv van de verschillende leden van At No Bikini Beach zouden ze stuk voor stuk al gevierde en zeer gerespecteerde muzikanten in Nederland en zelfs de wereld moeten zijn. At No Bikini Beach zou een superband moeten heten, en het debuut The New Bikini in alle kranten en muziekbladen bejubeld als het beste dat Nederland op het gebied van de eigenwijze post-rock en instrumentale poprock te bieden heeft. Een kruising tussen Ratata en Trans Am met als aardige toevoeging van soul- en funkinvloeden, een geluid uniek in Nederland en ook bijzonder daarbuiten. In stapels zouden ze bij de ingang van uw lokale platenzaak moeten liggen. Grote posters op de deur met de tekst “NIEUW BINNEN: THE NEW BIKINI. NEERLANDS HOOP IN BANGE DAGEN!” en als onderschrift “Met de danshit GOLDEN GIRLS”. De realiteit is echter anders. Er liggen geen stapels bij de lokale platenzaak, er staan geen schreeuwende koppen in de media over deze superband en het is zelfs geen superband. Want de bands waar de leden uitkomen hebben ook nooit de credits gekregen die zij werkelijk verdienden. Maar dat maakt The New Bikini niet minder een plaat die wel al die aandacht verdient. Dit is spannende, eigenwijze en unieke muziek van eigen bodem en dat moet gekoesterd worden.


mij=Dying Giraffe / V2

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven